test

test2

Tank Ranger 5

Најважни карактеристики:

- поддршка за разни видови сензори за детекција

- контрола над надворешни уреди

- ниска цена Систем за мониторинг на резервоар 5.

Постојана детекција на протекување.

Резервоарот Ranger 5 е јасен, лесен за употреба и без проблеми систем за откривање на истекувања прилагодени за континуирано работење, следење на затегнатоста на резервоарите, цевководи, гориво и индустриски системи. Исто така, служи како алармантен систем за прелевање, како и безбедносен систем кој контролира, меѓу другото, стоп вентил, вентилатор, порта или друг уред.

Поддржува до 4 различни типови сензори за детекција
може да работи во суви или влажни системи
има вграден визуелен и акустичен аларм
како стандард, може да контролира 2 надворешни уреди

Tank Ranger 4S

Најважни карактеристики:

- мерење на количината на производот

- автоматска детекција на испорака

- Сигнализација на грешка на сондата

- далечинско известување за настани

- контрола над надворешни уреди

- Систем за мерење на резервоар 4S.

- Постојано мерење на количината на гориво во резервоари.

Резервоарот Ranger 4S може да биде поврзан со 1 до 8 магнетостриктивни мерни сонди или аналогни сонди (4..20 mA, MODBUS). Централната единица, исто така, може да биде опремена со печатач за извештаи. Исто така, служи како алармантен систем за прелевање, како и безбедносен систем кој контролира, на пример, вентил за застанување, порта, единица или друг уред.
Сите информации во врска со работата на централната единица може да бидат прикажани на алфанумерички ЛЦД екран. За пристап до оваа информација може да се користи тастатура. Соработува со главните системи за автоматизација на зградите, противпожарните системи и служи како безбедносен систем.
Во зависност од поставките на програмата, алармот предизвикува активирање на светлосна сигнализација (светилка) или акустична сигнализација (зуммер), или отпечаток на извештај за аларм. Во зависност од конфигурацијата на програмата, алармот може исто така да предизвика активирање на 1 до 10 релеи кои овозможуваат контрола врз други надворешни уреди.
Ситуацијата со алармот, исто така, може да биде сигнализирана со текстуална порака преку GSM модул, или да се чита преку веб прелистувач.

Tank контрола

TankControl е безжичен систем за откривање на истекување дизајниран во индустријата 4.0 дух. Терминалите се карактеризираат со големи области и комплицирана инфраструктура. Терминалната област е тешко место за обезбедување на кабли поради големи растојанија, железници или без кабелски канали. Затоа нудиме решение каде што нема потреба од комуникациски кабли.

TankControl е ATEX сертифицирано безжично решение кое им помага на терминалите да останат флексибилни и да не бараат земјени работи. Можете дури и да ги поврзете сите постоечки производители за откривање на истекување, кои се монтирани на лице место. Сигналот е безжично испратен до облак и вработениот во терминалот може да пристапи до него преку редовни веб прелистувачи на кој било компјутер. TankControl покажува состојба на сите сензори во живо на компјутерскиот екран (откривање на истекување, аларм за преполнување, аларм за минимално ниво итн.). Системот генерира различни извештаи подготвени за инспекција.

Turbotronique

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [456.41 KB]

Овој тип на мерен уред е новитет на АЛМА кој поседува МИД сертификат и нуди огромни можности за разни апликации. Тоа подразбира дека можете да го одберете моделот Turbotronique Microcompt+; и со тоа сте одбрален комплетен мерен уред кој функционира со помош на Microcompt+ компјутерот кој ги нуди истите можности како и кај секој друг мерен уред. Или пак ако го одберете Turbotronique UNI тогаш може да се имплементира со дел од вашиот постоечки мерен уред, кој е во дефект и без можност за поправка, само со користење на постоечкиот гасен сепаратор и со тоа да заштедите голема инвестиција.

Gravitronique

Gravitronique е доста баран уред поради својата опција за два типа на истовар, гравитациски и со пумпа. Ги има истите карактеристики  како оние мерни уреди кои се посветени само на еден тип на истовар. Има можност за употреба на далечински управувач и за поврзување со on-board компјутерот на возилото што овозможува старт/стоп на моторот и пумпата на возилото.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [549.38 KB]

Како можности постојат:

1. Поврат на количината од цревото после истоварот, во случај да треба да се истовара друг тип на дериват;

2. Целосно автоматизиран процес на истовар;

3. Можност за поврзување со On-board компјутеторот на возилото;

4. Протокот е во рамките 65-1330 l/min.

CMA Tronique

Мерниот уред CMA Tronique служи за истоварање на нафтените деривати со помош на пумпа.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [521.24 KB]

Како опции постојат:

1. Поврат на количината од цревото после истоварот, во случај да треба да се истовара друг тип на дериват;

2. Целосно автоматизиран процес на истовар;

3. Можност за поврзување со On-board компјутеторот на возилото;

4. Протокот е во рамките 65-1330 l/min;

5. Можност за изведба за мерење на проток на AdBlue.

Flexicompt Autonomous +

Најновото достигнување во полето на легалната метрологија е токму новитетот на АЛМА под називот Flexicompt Autonomous+. Станува збор за мерило кое е мобилно и има сенаменска природа:

1. Бензиската пумпа го поседува и ја мери количината при секој прием на гориво;

2. Како примарно мерило на автоцистерната;

3. Доколку имате тандем цистерна, за истовар од двете цистерни со едно мерило;

4. За истовар од вагон цистерни;

5. Како замена при дефект на вашето постоечко мерило.

Мерилото е МИД сертифицирано и доста познато во секое Биро за метрологија низ цела планета. Има можност за температурно сведување на количината, превземање на податоците во вашиот компјутер како и издавање на истоварни белешки.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [517.19 KB]

Autonomous turbine meter

 
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [446.85 KB]

Наједноставната имплементација на мерило во автоцистерна, утоварно место или како мобилен мерен уред претставува системот Autonomous turbine meter. Изведбата е по потребите на процесот, односно димензиите и материјалот се креират во зависност од намената на уредот, и служи за мерење на проток на нафта, нафтени деривати и ТНГ.

Etalcompt API

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [653.44 KB]

Мобилен мерен уред за нафта и нафтени деривати кој служи за калибрирање и верификација на мерни уреди. Го менува цел систем на еталон, пумпа итн. и е многу практичен за разлика од класичниот принцип на верификација.